Waarom...Stichting Droomdag

Want de tijd die ik nog krijg, is voor mijn eigen gezin

Helaas is Mary van Dueren op 51 jarige leeftijd overleden. Op 9 augustus 2015 heeft zij haar jarenlange strijd moeten opgeven. Een moeder, een vriendin, voor velen een groot voorbeeld. Ze had talent voor het leven en heeft ervan genoten tot het eind. Het leven is als een zonnetje, soms schijnt ze achter een wolkje...

Ik ben Mary van Dueren-van der Meer. Degene die begonnen is met het idee om deze stichting te gaan oprichten. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. In 2004 kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik was toen 35 weken zwanger van mijn derde kind. Mijn andere twee kinderen waren op dat moment 3 en 6 jaar. Ondanks de goede vooruitzichten op genezing was de kans daarop drie jaar later verkeken. Toen werd de eerste botuitzaaiing ontdekt. Inmiddels zijn dat er heel wat meer en heb jaren van operaties, bestralingen, hormoonkuren en chemokuren achter de rug.

Helaas ken ik ook verschillende kinderen met kanker in mijn omgeving. Ik zag hen met hun gezinnen geweldige dagen doorbrengen van stichting Doe een wens, Villa Pardoes enz. En dan dacht ik weleens, waarom is er niet zoiets voor mijn kinderen? Want als je vader of moeder kanker krijgt en lange of (in slechte gevallen) korte tijd zware behandelingen ondergaat, heeft dat ook een enorme impact op het gezin. En dan heb ik het nog niet eens over de angst hoelang of kort je je vader of moeder nog bij je hebt. 

Lees meer: Waarom...Stichting Droomdag

Doelstelling Stichting Droomdag

gezinnetjeHet doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt/ levensbedreigend/ernstig ziek is. De dromen van het gezin staan hierbij centraal, waarbij we rekening houden met de fysieke mogelijkheden van de gezinsleden. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn. Inmiddels hebben wij al meer dan 140 gezinnen een onvergetelijke Droomdag mee mogen laten maken.

Het jaar 2015 was ons jaar van de Individuele Droomdag. Naast onze Droomdagen welke wij in samenwerking met Stichting Opkikker organiseren zijn wij in 2015 ook Individuele Droomdagen gaan opstarten. Deze Individuele Droomdagen krijgen een persoonlijke gezinsbeleving. Wij hopen met deze uitbreiding nog meer gezinnen te mogen voorzien van een onvergetelijke dag! Inmiddels hebben wij meer dan 14 individuele Droomdagen mogen organiseren. Ook in 2017 zetten wij deze Individuele Droomdagen naast de Droomdagen voort.

Inmiddels zijn wij landelijk de Droomdagen aan het verwezenlijken. We willen een zo compleet mogelijke Droomdag organiseren. Organisatie en financiën zijn volledig in handen van de stichting zodat het gezin optimaal met en van elkaar kan genieten.

Deze website maakt gebruik van cookies
om data verkeer te analyseren én u een optimaal werkende website aan te kunnen bieden.

Ja, ik wil een goed werkende website: