Gezin aanmelden

Ken je een gezin dat in aanmerking komt voor een Droomdag? Wij horen het graag! Klik hieronder om een gezin aan te melden.


Meld aan

Waarom...Stichting Droomdag

Want de tijd die ik nog krijg, is voor mijn eigen gezin

Helaas is Mary van Dueren op 51 jarige leeftijd overleden. Op 9 augustus 2015 heeft zij haar jarenlange strijd moeten opgeven. Een moeder, een vriendin, voor velen een groot voorbeeld. Ze had talent voor het leven en heeft ervan genoten tot het eind. Het leven is als een zonnetje, soms schijnt ze achter een wolkje...

Ik ben Mary van Dueren-van der Meer. Degene die begonnen is met het idee om deze stichting te gaan oprichten. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. In 2004 kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik was toen 35 weken zwanger van mijn derde kind. Mijn andere twee kinderen waren op dat moment 3 en 6 jaar. Ondanks de goede vooruitzichten op genezing was de kans daarop drie jaar later verkeken. Toen werd de eerste botuitzaaiing ontdekt. Inmiddels zijn dat er heel wat meer en heb jaren van operaties, bestralingen, hormoonkuren en chemokuren achter de rug.

Helaas ken ik ook verschillende kinderen met kanker in mijn omgeving. Ik zag hen met hun gezinnen geweldige dagen doorbrengen van stichting Doe een wens, Villa Pardoes enz. En dan dacht ik weleens, waarom is er niet zoiets voor mijn kinderen? Want als je vader of moeder kanker krijgt en lange of (in slechte gevallen) korte tijd zware behandelingen ondergaat, heeft dat ook een enorme impact op het gezin. En dan heb ik het nog niet eens over de angst hoelang of kort je je vader of moeder nog bij je hebt. 

Lees meer: Waarom...Stichting Droomdag